Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ποιος κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Κωστή

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση του 23χρονου Κωστή Πολύζου, που είχε εξαφανιστεί από τον περασμένο Φεβρουάριο στη Σιάτιστα.


Η εξέταση DNA, η οποία έγινε σε πτώμα που βρέθηκε θαμμένο σε κτήμα στη θέση Πασά Γεφύρι, επιβεβαίωσε τα πιο εφιαλτικά σενάρια. Πρόκειται όντως για το νεαρό, καθώς σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ το γενετικό υλικό ταιριάζει σε ποσοστό 99,99% με της μητέρας του.

Αίσθηση και πολλά ερωτήματα προκαλεί το γεγονός, ότι το θύμα βρέθηκε θαμμένο σε χωράφι που ανήκει στον πατριό του νεαρού. Η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται στα σύνορα των νομών Κοζάνης και Γρεβενών, κοντά στη Σιάτιστα όπου διέμενε ο Κωστής Πολύζος με την οικογένειά του. Το πτώμα ανακάλυψε τυχαία ένας κυνηγός στις 25 Σεπτεμβρίου, ωστόσο ειδοποίησε τις αρχές μία ημέρα μετά.

Η μητέρα και ο πατριός του νεαρού, πριν την ταυτοποίηση είχαν δηλώσει στο «Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη, η οποία είχε κάνει έρευνες για την εξαφάνιση: «Ευχόμαστε να μην είναι το παιδί μας και περιμένουμε από την αστυνομία τα νεότερα. Μας παραξενεύει το γεγονός, ότι το πτώμα βρέθηκε κοντά σε ένα κτήμα που διατηρούμε σαν οικογένεια και έχουμε εκεί τα μελίσσια μας».

Ο Κωστής χάθηκε γύρω στα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011, από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Εκείνη τη νύχτα έβρεχε καταρρακτωδώς και φυσούσε. Τη νύχτα αυτή επέλεξαν να εξαφανίσουν το άτυχο παιδί. Ο μικρότερος αδελφός του μετέφερε στην κάμερα του »Τούνελ» την εξής εικόνα: Ένα άγνωστο αυτοκίνητο σταμάτησε έξω απ’ το σπίτι της οικογένειας τους. 

Ο Κωστής μιλούσε και γελούσε με τον άγνωστο οδηγό, πήρε απ’ το σπίτι μια ομπρέλα και βγήκε για λίγο με σκοπό να επιστρέψει. Στο σπίτι βρισκόταν και η μητέρα των δύο παιδιών, που περιέγραφε απ’ την αρχή την ίδια εικόνα. Επέμενε μάλιστα πως ο Κωστής πριν φύγει, τους είπε ότι θα πήγαινε πάλι στο απέναντι σπίτι που έμενε ο φίλος του ο Σπύρος, κάτι που δεν δέχεται ο φίλος και γείτονας που μίλησε στο »Τούνελ» για τη μοιραία νύχτα. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα μας, ο Κωστής δεν προγραμμάτιζε έξοδο και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να πάει σπίτι του και να ξεκουραστεί. Γείτονες που μίλησαν στην εκπομπή, τον είδαν να φεύγει απ’ το σπίτι του φίλου του γύρω στις 11:30 τη νύχτα και να μπαίνει στο δικό του. Κανείς όμως δεν τον είδε να βγαίνει… Κανένας δεν είδε και δεν άκουσε το άγνωστο αυτοκίνητο, τη μοιραία εκείνη νύχτα, όπως το περιγράφει η οικογένεια. Έτσι, πυκνό μυστήριο δείχνει να καλύπτει την υπόθεση, το κουβάρι της οποίας καλούνται πλέον να ξετυλίξουν οι αρχές ασφαλείας…

της Μάνιας Τσαβλίδου

Πηγή: athenspress.gr