Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΠΟΛΥΖΟΥ

Τι λέει η Αγγελική Νικολούλη για την κηδεία του Κωστή Πολύζου και το τρισάγιο στη Σιάτιστα


Σοκάρουν οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση του Κωστή Πολύζου. Η ψυχή του άτυχου νέου δεν ησυχάζει και η οργή συγγενών και φίλων φουντώνει.Τρείς μήνες μετά την ανεύρεση του πτώματος του και δέκα μήνες από τη στυγερή δολοφονία του, οι εκτελεστές του κατάφεραν να ξεφύγουν απ΄ την τσιμπίδα του νόμου. Σα να μην έφτανε αυτό, το παιδί κηδεύτηκε μακριά απ τη γη που το γέννησε.


Οι συγγενείς του ζητούσαν να το θάψουν δίπλα στον νεκρό πατέρα του, στη Σιάτιστα Κοζάνης όπου έζησε μέχρι τα 23του χρόνια. Η μητέρα του όμως και ο πατριός του, είχαν διαφορετική άποψη. Πήραν το κομματιασμένο απ΄ τα σκυλιά και τα άγρια ζώα πτώμα του, και το κήδεψαν στην Ελευσίνα, όπυ μετοίκησαν μετά την αποκάλυωη του εγκλήματος. Την ίδια ώρα η Σιάτιστα Κοζάνης θρηνούσε τον Κωστή. Οι θείοι του και ο παππούς του απ΄την πλευρά του πατέρα του, μαζί με παράγοντες και απλό κόσμο κήδευαν το αδικοσκοτωμένο αγόρι χωρίς να έχουν το σώμα του. Οι στιγμές ήταν συγκλονιστικές και η οργή για τους δολοφόνους που παραμένουν ασύλληπτοι, ξεχείλιζε.

Η Ασφάλεια Αθηνών, που σαν ειδική ανέλαβε να θοηθήσει την αστυνομία της Κοζάνης, έκανε κυριολεκτικά μια τρύπα στο νερό. Καθυστερούσε όλο αυτόν τον καιρό τις έρευνες και όταν κλήθηκε να ρίξει φώς, έσπρωξε με λάθος χειρισμούς την υπόθεση στο σκοτάδι. Περιορίστηκε, όπως λένε στο »Τούνελ» ιθύνοντες της ΕΛ.ΑΣ, σε τυπικές καταθέσεις των υπόπτων, ξαφνιάζοντας τους πάντες. Το μπαλάκι το ρίχνουν τώρα στην Εισαγγελία της Κοζάνης, για να βγάλει το φίδι απ΄ την τρύπα.

»Τρίζουν τα κόκκαλα του Κωστή και ησυχία δεν βρίσκει», μας λένε φίλοι του, που αδυνατούν να πιστέψουν τα όσα συμβαίνουν.
Πηγή:kozanimedia.gr


Δύο κηδείες για τον Κωστή

Η Σιάτιστα αποχαιρέτησε με θρήνο και τιμές "το δικό της παιδί", την ίδια ώρα που μια ξένη γη, αυτή της Ελευσίνας, δεχόταν τη σορό του.


Οι δύο κηδείες έγιναν την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου για τον δολοφονημένο Κωστή Πολύζο, τον 23χρονο νέο που όλοι αγαπήσαμε μέσα από το "Τούνελ". 

Η μητέρα του, ο πατριός του και ο μικρότερος αδελφός του, έθαψαν τον  άτυχο Κωστή στην περιοχή που πρόσφατα μετοίκησαν. Λιγοστοί οι γνωστοί που συνόδεψαν το νέο στην τελευταία κατοικία του. 

Οι συγγενείς από την πλευρά του νεκρού πατέρα του, οι φίλοι και οι κάτοικοι της Κοζάνης, τέλεσαν τρισάγιο στο ναό των Δώδεκα Αποστόλων παρουσία της Δημοτικής Αρχής και άλλων παραγόντων της Πόλης. 

"Παρότι το σώμα του δεν θάβεται εδώ,εμείς  αποχαιρετούμε το δικό μας παιδί. Ευχόμαστε να αποκαλυφθούν αυτοί που έκαναν το στυγερό έγκλημα για νάχει ο Κωστής καλή ανάπαυση και καλή ανάσταση", τόνισε στην ομιλία του ο  Θεολόγος κ.Δάρδας.



Πηγή: tovoion.com