Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Κωστής Πολύζος: Χειροπέδες σε μάνα και πατριό! Τα ντοκουμέντα που σοκάρουν


Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 23χρονου Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα, καθώς σήμερα το πρωί συνελήφθησαν η μητέρα και ο πατριός του.

Ήταν τον Απρίλιο του 2014, όταν στην εκπομπή "Φως στο Τούνελ" είχαν βγει στον αέρα μαρτυρίες για ύποπτο αυτοκίνητο με το οποίο πιθανά μεταφέρθηκε το πτώμα του άτυχου 23χρονου στον «τάφο» του, στο οποίο είχε ανιχνευτεί ανθρώπινο αίμα. Στην εκπομπή είχαν μιλήσει ο ιδιοκτήτης της μάντρας που το αγόρασε πρώτος και ο ιδιοκτήτης του πλυντηρίου αυτοκινήτων που το έπλυνε με βιολογικό καθαρισμό. 

«Το έπλυνα έντεκα φορές…»

Η εκπομπή είχε εντοπίσει τον ιδιοκτήτη του πλυντηρίου που καθάρισε το ύποπτο αυτοκίνητο πριν αυτό πουληθεί για δεύτερη φορά... Όπως είπε, του το έδωσε για καθαρισμό ο ιδιοκτήτης μιας μάντρας αυτοκινήτων που το είχε αγοράσει από τον προηγούμενο κάτοχο. Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος διέκρινε κάποιες παράξενες κηλίδες στην ταπετσαρία του πίσω καθίσματος και της εσωτερικής πλευράς της πόρτας. Οι κηλίδες αυτές δεν καθάρισαν εντελώς παρά τις επίμονες προσπάθειες του. Όπως είπε χαρακτηριστικά, έπλυνε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έντεκα φορές! Ο ίδιος είχε πλύνει με βιολογικό καθαρισμό και το κάλυμμα της καρότσας του αυτοκινήτου, στο οποίο εντοπίστηκε τρία χρόνια μετά το ανθρώπινο αίμα.

«Μ’ έπνιγε η άσχημη μυρωδιά του αυτοκινήτου...»

Στο «Τούνελ» είχε μιλήσει και ο ιδιοκτήτης της μάντρας που παρέλαβε πρώτος το ύποπτο επαγγελματικό αυτοκίνητο. Ο πρώην κάτοχος του είχε απευθυνθεί σε αυτόν το καλοκαίρι του 2011, λίγο πριν αποκαλυφθεί το πτώμα του άτυχου Κωστή. Του είχε πει ότι ήθελε να το πουλήσει γιατί σκόπευε να μετακομίσει σε άλλη πόλη και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δε θα του ήταν πια χρήσιμο. Περιγράφει την εικόνα που παρουσίαζε το εσωτερικό του οχήματος. Ήταν πολύ βρώμικο και η μυρωδιά ήταν έντονη και ιδιαίτερα άσχημη. Όπως είπε, ακόμα κι όταν το αυτοκίνητο πλύθηκε με βιολογικό καθαρισμό, δεν ξεμύριζε με τίποτα και χρησιμοποίησε και ο ίδιος κι άλλους τρόπους για να καλύψει τη βρώμα.

Το χρονικό της εξαφάνισης και της δολοφονίας

Ο 23χρονος Κωστής Πολύζος χάθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011, από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε η μάνα του, εκείνη τη νύχτα γύρω στις 23:30 το βράδυ, ο Κωστής επέστρεψε στο σπίτι, μετά από επίσκεψη σε φίλο του. Όπως έλεγε στην εκπομπή ''Φως στο Τούνελ'' ήταν ευδιάθετος, έφαγε και έπαιξε με τον ετεροθαλή αδελφό του παιχνίδια στον υπολογιστή. Βγήκε για να διορθώσει στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μία χαλασμένη βρύση και συνομίλησε για λίγη ώρα με κάποιον άγνωστο που είχε σταματήσει με το αμάξι του έξω από το γκαράζ της αυλής. Μπήκε στο σπίτι ξανά, έβαλε το μπουφάν του, πήρε μια ομπρέλα και είπε ότι θα πήγαινε και πάλι στο φίλο του, απ’ όπου μόλις είχε επιστρέψει. Όλα αυτά, μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα, μέσα σε μισή ώρα!
Οι μαρτυρίες που στοχοποίησαν μάνα και πατριό

Οι μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που έφτασαν στα γραφεία της αστυνομίας, ανέφεραν πως είδαν τον άτυχο νεαρό να μπαίνει στο σπίτι του αλλά κανείς δεν τον είδε να βγαίνει. Κανένας δεν είδε το σταματημένο αυτοκίνητο όπως το περιγράφει ο ετεροθαλής μικρότερος αδελφός του. Κανένας δεν αντιλήφθηκε τον Κωστή Πολύζο να βγαίνει από το σπίτι του και να περπατάει με την ομπρέλα όπως ισχυρίστηκε η μητέρα του.

Το πτώμα και το προφητικό όνειρο

Το πτώμα του Κωστή βρέθηκε 8 μήνες μετά την εξαφάνιση του, από τα σκυλιά ενός κυνηγού. Ήταν θαμμένος σε χωράφι στη θέση Πασά Γεφύρι, που ανήκει στον πατριό του και που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Σιάτιστα. Περιμετρικά στο σημείο αυτό, υπήρχαν κλαδιά που είχαν κοπεί από τα γύρω δέντρα και μαζί με άλλα από αγκαθωτούς θάμνους, χρησιμοποιήθηκαν σαν περίφραξη για να μην πλησιάσει κανείς τον «τάφο».

Οι δράστες άνοιξαν ένα λάκκο σε σημείο που υπάρχουν δένδρα με πυκνές φυλλωσιές που δεν επιτρέπουν την οπτική επαφή με το χώρο. Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία του κυνηγού που αντίκρισε πρώτος το μακάβριο εύρημα. Το προφητικό όνειρο του που εκμυστηρεύτηκε στην κάμερα του «Τούνελ», προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. Πριν ενημερώσει την αστυνομία, είδε στον ύπνο του τον Κωστή Πολύζο στο χωράφι του θανάτου. Δύο μέρες μετά αποφάσισε να καταθέσει. Την ίδια νύχτα ο Κωστής εμφανίστηκε πάλι στον ύπνο του. Μόνο που αυτή τη φορά απομακρυνόταν χαμογελαστός. Η αλήθεια είχε αποκαλυφθεί...

http://www.madata.gr/epikairotita/social/463989.html