Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Κωστής Πολύζος: Νέα προθεσμία για να απολογηθούν πήραν μητέρα και πατριός (video)


Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου θα απολογηθούν για τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζουν σχετικά με τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου, η μητέρα και ο πατριός του.
Ντυμένη στα μαύρα εμφανίστηκε η μητέρα του Κωστή Πολύζου, το πρωί της Τρίτης (26/01) ενώπιον του ανακριτή Κοζάνης, όπου οδηγήθηκε μαζί με τον συγκατηγορούμενο συζυγό της, προκειμένου να απολογηθούν για τη δολοφονία του ίδιου της του παιδιού.

Αμφότεροι οδηγήθηκαν λίγο πριν τις εννέα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία. Θα επιστρέψουν σε αυτόν, το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης.


Αμέσως μετά αποχώρησαν και επέστρεψαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, όπου κρατούνται.

Η 49χρονη γυναίκα και ο 42χρονος σύζυγός της αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού ενώ τους έχουν απαγγελθεί τρεις ακόμα κατηγορίες, αυτές τις περιύβρισης νεκρού, της ψευδορκίας και της πλαστογραφίας.

Εν τω μεταξύ, νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση του Κωστή Πολύζου έρχονται κάθε μέρα στο φως. 
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το kozanimedia, στο όνομα του Κωστή είχαν συναφθεί τέσσερα δάνεια. Δυο καταναλωτικά, ένα για το φορτηγό αυτοκίνητο και ένα για το σπίτι, είχε στο όνομά του ο άτυχος 23χρονος.

Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία που ανέβασε στο facebook, υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας τράπεζας που είχε αναλάβει την υπόθεση για την αποπληρωμή των δανείων και δίνει στη δημοσιότητα το sierafm.gr, μιλούσε για το χρέος με τον πατριό, ο οποίος έλεγε πως περίμεναν αποζημίωση από ασφάλεια ζωής του Κωστή, ενώ στη συνέχεια έλεγαν πως θα ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη.

Παράλληλα, σε έρευνες για τη συνθήκες θανάτου του βιολογικού πατέρα του άτυχου Κωστή Πολύζου - μετά τη σύλληψη της μητέρας και του πατριού του - προχωρά η αστυνομία, αφού η ασφάλεια Κοζάνης φέρεται να ανοίγει νέο φάκελο στην υπόθεση.

Ήδη μετά την εξαφάνιση του Κωστή κι αργότερα μετά τον εντοπισμό της σορού του, κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., είχαν διαπιστώσει ότι η 49χρονη διατηρούσε σχέσεις με τον 42χρονο, μετέπειτα πατριό, ακόμη και το χρονικό διάστημα που ήταν παντρεμένη. Αυτή η διαπίστωση είχε προκαλέσει την έρευνα, όπως αποκαλύπτουν οι αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, για το ενδεχόμενο δολοφονίας του φυσικού πατέρα του 23χρονου, χωρίς όμως να προκύψουν στοιχεία που να το αποδεικνύουν.

Ο φυσικός του πατέρας φερόταν να έχει πεθάνει από παθολογικά αίτια, όπως τουλάχιστον ανέγραφε το πιστοποιητικό θανάτου.