Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Σοκ στη Σιάτιστα-Νεκρός ο Κωστής Πολύζος!

Οι υποψίες και όλες οι πληροφορίες των δημοσιογραφικών γραφείων και των τοπικών ΜΜΕ δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν με τον πλέον δραματικό τρόπο. 



Το πτώμα του νεαρού άντρα που βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες σε αγροτική περιοχή των Γρεβενών ανήκει στον 23χρονο Κώστα Πολύζο, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τη Σιάτιστα και το σπίτι του στις 18 Φεβρουαρίου του 2011!  


Οι σχετικές εξετάσεις στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ολοκληρώθηκαν και έγινε η ταυτοποίηση του DNA. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π.Λ.», λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Δευτέρας ενημερώθηκε η μητέρα του 23χρονου Κωστή Πολύζου, από τη Σιάτιστα, πως το πτώμα ανήκει, δυστυχώς, στο γιο της. Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν πως η έκθεση των ειδικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει πως κατά 99,99% είναι ο νεαρός, σύμφωνα και με το γενετικό υλικό που ταιριάζει με εκείνο της μητέρας του…

Ήδη, στο άκουσμα της σχετικής είδησης η τοπική κοινωνία της Σιάτιστας αλλά και η ευρύτερη περιοχή έχουν συγκλονιστεί, αν και όλες οι ενδείξεις και οι πληροφορίες όλες τις προηγούμενες ημέρες συνέκλιναν στο ότι δυστυχώς το πτώμα ανήκε στον άτυχο νεαρό, ο οποίος βρέθηκε θαμμένος σε δασική περιοχή. Κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως κατά πάσα βεβαιότητα ο θάνατός του οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Χθες, πάντως, στην Κοζάνη βρέθηκε ειδικό κλιμάκιο Εγκληματολογικού από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχει στις έρευνες που, πλέον, εισέρχονται στην πιο κρίσιμη φάση τους. Πληροφορίες του «Π.Λ.» θέλουν τη μητέρα του Κωστή να πηγαίνει χθες, με δική της πρωτοβουλία, στην Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, όπου και ζήτησε να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις, ενώ αποχώρησε μετά από μια περίπου ώρα. 

Μαζί με το σύζυγό της και πατριό του άτυχου 23χρονου, αλλά και το μικρότερο παιδί της, έχουν εδώ και κάποιους μήνες μετακομίσει στον Ασπρόπυργο Αττικής. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι και την Παρασκευή δεν θα γίνει η κηδεία του Κωστή Πολύζου, καθώς ακόμη θα πρέπει να γίνουν κάποιες σχετικές εξετάσεις στη σωρό.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Χθες το πρωί η Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης ανακοίνωσε πως «Ταυτοποιήθηκε, χθες (03-10-2011), από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, το πτώμα νεαρού άνδρα που βρέθηκε το πρωί της 26-09-2011,  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών, σε αγροτική περιοχή μεταξύ των Δημοτικών Διαμερισμάτων Κοκκινιάς και Ταξιάρχη Γρεβενών. Η ταυτοποίηση έγινε ύστερα από αντιπαραβολή γενετικού του υλικού, με γενετικό υλικό από πρόσωπο του συγγενικού του περιβάλλοντος. Πρόκειται για 23χρονο, ημεδαπό για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση την 20-02-2011, από τη Σιάτιστα – Κοζάνης. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης».

Το χρονικό της εξαφάνισης

Σύμφωνα και με το site της Αγγελικής Νικολούλη, στην οποία είχαν προσφύγει η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου «Ο Κωστής χάθηκε γύρω στα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011, από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Εκείνη τη νύχτα έβρεχε καταρρακτωδώς και φυσούσε. Τη νύχτα αυτή επέλεξαν να εξαφανίσουν το άτυχο παιδί. Ο μικρότερος αδελφός του μετέφερε στην κάμερα του ''Τούνελ'' την εξής εικόνα: Ένα άγνωστο αυτοκίνητο σταμάτησε έξω απ' το σπίτι της οικογένειας τους. 

Ο Κωστής μιλούσε και γελούσε με τον άγνωστο οδηγό, πήρε απ' το σπίτι μια ομπρέλα και βγήκε για λίγο με σκοπό να επιστρέψει. Στο σπίτι βρισκόταν και η μητέρα των δύο παιδιών, που περιέγραφε απ' την αρχή την ίδια εικόνα. Επέμενε μάλιστα πως ο Κωστής πριν φύγει, τους είπε ότι θα πήγαινε πάλι στο απέναντι σπίτι που έμενε ο φίλος του ο Σπύρος, κάτι που δεν δέχεται ο φίλος και γείτονας που μίλησε στο ''Τούνελ'' για τη μοιραία νύχτα. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα μας, ο Κωστής δεν προγραμμάτιζε έξοδο και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να πάει σπίτι του και να ξεκουραστεί. Γείτονες που μίλησαν στην εκπομπή, τον είδαν να φεύγει απ' το σπίτι του φίλου του γύρω στις 11:30 τη νύχτα και να μπαίνει στο δικό του. Κανείς όμως δεν τον είδε να βγαίνει... Κανένας δεν είδε και δεν άκουσε το άγνωστο αυτοκίνητο, τη μοιραία εκείνη νύχτα, όπως το περιγράφει η οικογένεια...»

Πηγή: prlogos.gr